ELHYBRID

Vilken hybridbil skall jag välja

Att tänka på vid val av köp av en hybridbil

Hybridbilarna är dyrare i inköp. En hybridbil kostar oftast mer än att köpa än en bil som använder traditionella drivmedel, eftersom elen fortfarande är relativt dyr. Detta kan dock med tiden kompenseras med hjälp av skattelättnader och lägre bränslekostnader.
Hybridbilar fångar inte upp värmen lika snabbt som en vanlig bensinmotor. För vissa hybridbilar kan det ta en stund för laddningssystemet att värma upp elmotorn innan den kan användas och detta kan ge en låg bränsleeffektivitet.

Vissa modeller av hybridbilar är särskilt känsliga för temperaturförändringar. Bensinmotorn fungerar dåligt när den är laddad och detta påverkar bränsleeffektiviteten när elmotorn inte fungerar.Även om de flesta moderna hybridbilarna brukar ange en hög bränsleeffektivitet är det inte alltid en helt korrekt uppskattning. De kan användas som elbilar, men de är inte lika bra på att transportera människor under långa sträckor.

En hybridbil som Toyota Prius och Civic Hybrid sparar inte bara bränsle utan ger även mindre koldioxidutsläpp. Även hybridfordon växer nu i popularitet men fortfarande använder få personer det huvudsakligen på grund av bristande kunskap om hur hybridfordon fungerar och huruvida de är lika bra som andra bensindrivna fordon.

Medan tekniken har funnits sedan början av 1900-talet har det bara funnits under det senaste decenniet eller så att priset på tillverkning dem har lett dem till möjligheten för den genomsnittliga föraren. Det finns också fler statliga incitamentsprogram som använder krediter och specialrabatter för att stödja inköp och användning av hybridfordon. Många städer byter kollektivtrafik och servicefordon till hybridbilar och bussar som en del av programmet för att ta mer ansvar för miljön.

Du måste inte köpa en ny bil

Att köpa en begagnad hybridbil kan sänka kostnaden för bilägandet, inte minst nu när det finns allt fler exemplar på andrahandsmarknaden att välja mellan. Det blir allt mer populärt att köpa nya hybrider, något som gör att fler begagnade också säljs. Som alltid är det en kostnadsbesparing att köpa en begagnad bil, och samma sak gäller för hybridbilar.

Köpa en hybrid?

Beslutet att faktiskt köpa en hybridbil kräver en del eftertanke. Även om en sådan bil ofta har lägre bränsleförbrukning och utsläpp, så är det inte alltid på det viset. Tyvärr är det så att hybridbilar inte alltid är så miljövänliga eller snälla mot plånboken som tillverkarna påstår. Du måste fråga dig om det är värt det innan du bestämmer dig för att slå till.

Hybrider är inte alltid så effektiva

Det hela beror på hur dina körvanor ser ut och var du kör. Om du ofta kör långa sträckor i hög hastighet kommer du snart lägga märke till att din hybrid använder minst lika mycket bränsle som en modern dieselbil, oavsett om den är laddbar eller inte.

Kontaktformulär

10 + 4 =